ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης της Sony απέσπασαν τρία από τα μεγάλα φετινά βραβεία της TIPA - SONY HELLAS
ePR.gr - Υπηρεσία Δημοσίευσης Δελτίων Τύπου και Εκδηλώσεων
Έκδοση 2.0 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΤΑΙΡΙΕΣ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ | ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ | RSS

Κατηγορίες Δραστηριότητας
Αθλητισμός
Αυτοδιοίκηση - Τοπικά
Αυτοκίνηση - Μεταφορές
Βιομηχανία
Διάφορα
Εκπαίδευση - Εργασία
Κατασκευές - Real Estate
Κοινωνία
Κράτος - Δημόσιοι Φορείς
Λιανικό-Χονδρικό Εμπόριο
Οικονομία - Χρήμα
Πολιτική - Κόμματα
Πολιτισμός - Τέχνες
Τεχνολογία
Τουρισμός - Ναυτιλία
Υγεία
Υπηρεσίες
Ψυχαγωγία
Θεματικές Ενότητες
Ανθρώπινο Δυναμικό
Διακρίσεις & Βραβεία
Διάφορα
Εκδηλώσεις
Ερευνες & Μελέτες
Νέα Προϊόντα & Υπηρεσίες
Συμμετοχές/Εξαγορές
Συνεργασίες
ΧΑ: Ανακοινώσεις προς ΧΑ
ΧΑ: Αποτελέσματα Εταιρειών
ΧΑ: Γενικές Συνελεύσεις
ΧΑ: Εταιρικές Πράξεις
ΧΑ: Μεταβολές Ποσοστών
Χορηγίες/Διαφημίσεις
Εταιρίες/Οργανισμοί
Αλφαβητικός Κατάλογος
Ανά Δραστηριότητα
Εισηγμένες στο ΧΑ
Αρχείο
Δελτίων Τύπου
ΕκδηλώσεωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SONY HELLASRSS Feed Δελτίων Τύπου Εταιρίας / Οργανισμού

Τα προϊόντα ψηφιακής απεικόνισης της Sony απέσπασαν τρία από τα μεγάλα φετινά βραβεία της TIPA

- Το μοντέλο DSC-HX5V της Cyber-shot κέρδισε το βραβείο «Best Compact camera»

- Ο φακός 28-75 mm f/2.8 SAM για μηχανές DSLR κέρδισε την κατηγορία «Best Expert Lens»

- Η κορνίζα DPF-X1000N της Sony κέρδισε το βραβείο «Best Photo Frame»

Ημερομηνία Δημοσίευσης: Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 - 05:23

Θεματική Ενότητα: Διακρίσεις & Βραβεία

Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το Αρχείο PDF

Η καινοτομία της Sony στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης αναγνωρίστηκε για ακόμη μια φορά από την κριτική επιτροπή των φετινών βραβείων TIPA (Technical Image Press Association), της Ένωσης ευρωπαϊκών περιοδικών φωτογραφίας και εικόνας.

Το πάνελ των κριτών της πλέον αναγνωρισμένης ετήσιας βράβευσης στη βιομηχανία της φωτογραφίας, ανακήρυξε τη Cyber-shot DSC-HX5V ως καλύτερη compact ψηφιακή φωτογραφική μηχανή για το 2010, απονέμοντάς της τη διάκριση «Best Compact Camera in 2010». Σύμφωνα με την επιτροπή: «Η Cyber-shot DSC-HX5V είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, η οποία ενσωματώνει λειτουργίες Πυξίδας και GPS, καθώς και την αποκλειστική λειτουργία Sweep Panorama της Sony.

Διαθέτει ένα φακό ισοδύναμο με 25-250 mm και έναν αισθητήρα EXMOR R(TM) CMOS των 10.2 megapixel. Το ενσωματωμένο σύστημα HDR (High Dynamic Range) Backlight Correction [σ.σ. διόρθωση οπίσθιου φωτισμού Υψηλού Δυναμικού Εύρους], προσφέρει φυσικά, ισορροπημένα αποτελέσματα σε σκηνές υψηλής αντίθεσης, που φωτίζονται υπερβολικά από την πίσω πλευρά. Το σύστημα σταθεροποίησης Optical SteadyShot, με τη νέα λειτουργία Active Mode, αποδίδει έως και 10 φορές καλύτερη διόρθωση σε κουνημένες λήψεις από τις συμβατικές φωτογραφικές μηχανές».

Παράλληλα, ο φακός 28-75 mm f/2.8 SAM για μηχανές DSLR της Sony, απέσπασε τη διάκριση «Καλύτερος φακός expert για το 2010» (Best Expert Lens in 2010). Η επιτροπή αποφάνθηκε ότι: «Αυτός ο δυνατός trans-standard zoom φακός της Sony προσφέρει ένα σταθερό μέγιστο διάφραγμα f/2.8 και την αποτελεσματική τεχνολογία γρήγορης αυτόματης εστίασης SAM. Δίνει καθαρές εικόνες, με διορθωμένη την όποια παραμόρφωση και το βινιετάρισμα. Αυτό σημαίνει, ότι δεν είναι απαραίτητη η επιπλέον επεξεργασία της εικόνας για να βελτιωθεί η ποιότητά της».

Τέλος, η ψηφιακή κορνίζα DPF-X1000N της Sony βραβεύτηκε ως η «Καλύτερη Ψηφιακή Κορνίζα για το 2010» (Best Photo Frame in 2010). Οι κριτές δήλωσαν ότι: «Η Sony εκμεταλλεύτηκε την τεχνολογία TruBlack, ώστε να επιτύχει την υψηλή αντίθεση και τη χαμηλή ανάκλαση που απαιτείται ώστε να προβάλλονται φωτογραφίες υψηλής ποιότητας σε μια οθόνη LCD.

Η κορνίζα DPF-X1000N της Sony διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη 2 GB και ειδικό λογισμικό, το οποίο βελτιώνει την απόχρωση της επιδερμίδας, χάρη στη λειτουργία ανίχνευσης προσώπων (Face Detection). Μια επιπλέον λειτουργία της είναι η έξυπνη αναζήτηση, η οποία καθιστά πανεύκολη την εύρεση μιας φωτογραφίας μέσα από ένα ολόκληρο αρχείο φωτογραφιών. Τέλος, αυτή η high-end ψηφιακή κορνίζα μπορεί να συνδεθεί σε μια τηλεόραση HD για να απολαμβάνετε τις προβολές των ψηφιακών φωτογραφικών σας αρχείων στη μεγάλη οθόνη».

Cyber-shot DSC-HX5V: Compact φωτογραφική μηχανή με high-zoom, AVCHD και GPS

Η Cyber-shot DSC-HX5V μέσα στο compact, στυλάτο σώμα της φιλοξενεί μια ευρεία ποικιλία από τις τελευταίας γενιάς τεχνολογίες απεικόνισης της Sony. Ο βελτιωμένος αισθητήρας Exmor R(TM) CMOS διαθέτει τη διπλάσια ευαισθησία από άλλους, συμβατικούς αισθητήρες και διασφαλίζει πανέμορφες, λεπτομερείς εικόνες με χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, ακόμη και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Συνεργάζεται άψογα με τον εξαιρετικό φακό G Lens της Sony με το ισχυρό οπτικό zoom 10Χ. Αυτός ο high-zoom φακός διαθέτει compact σώμα, καλύπτει ένα εύρος 25-250 mm (σε αντιστοιχία με αισθητήρα 35 mm) και είναι ιδανικός για κάθε περίπτωση φωτογράφισης, από ευρυγώνιες σκηνές με τοπία, μέχρι εντυπωσιακά close up.

Εκτός από εξαιρετικές φωτογραφίες ανάλυσης 10.2 megapixel, η DSC-HX5V έχει τη δυνατότητα λήψης video clip με εξαιρετική λεπτομέρεια σε Full HD, για να μοιράζεστε εύκολα τις ευτυχισμένες στιγμές σας με φίλους και συγγενείς. Το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical Steady Shot, με τη νέα λειτουργία Active Mode, εξαλείφει το κούνημα της εικόνας όταν τραβάτε βίντεο με την μηχανή στο χέρι. Τώρα είναι πιο εύκολο από ποτέ να δημιουργήσετε μεγάλες υπερευρυγώνιες εικόνες με τη λειτουργία Intelligent Sweep Panorama.

Η HX5V είναι επίσης η πρώτη φωτογραφική μηχανή στον κόσμο, η οποία συνδυάζει λειτουργίες Πυξίδας (Compass) και GPS, για να κάνει πιο εύκολη την ταξινόμηση των ταξιδιωτικών σας φωτογραφιών. Η θέση σας εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο στη μεγάλη οθόνη Clear Photo LCD των 7,5 εκατοστών (3’’), ενώ εσείς φωτογραφίζετε.

Φακός 28-75mm F2.8 SAM standard zoom: για αξεπέραστα αποτελέσματα

Πρόκειται για έναν υψηλής ποιότητας ευέλικτο zoom φακό με μεγάλο διάφραγμα, ο οποίος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εστιακών αποστάσεων και μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας για έναν ευρυγώνιο μέχρι και για έναν μέσο τηλεφακό. Δεν δίνει μόνον άριστα αποτελέσματα με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές SLR, αλλά διαθέτει και το σύστημα Smooth Autofocus Motor (SAM), για ομαλή λειτουργία της αυτόματης εστίασης.

DPF-X1000N: μια πολυτελής ψηφιακή κορνίζα για φωτογραφίες, με μεγάλη LCD οθόνη υψηλής ανάλυσης.

Η LCD οθόνη υπερ-υψηλής ανάλυσης προβάλλει τις φωτογραφίες σας με απίστευτη λεπτομέρεια και πλούσια, ζωντανά χρώματα. Η τεχνολογία «TruBlack» διασφαλίζει υψηλή αντίθεση και ουσιαστικά μηδενική ανάκλαση της οθόνης. Η DPF-X1000N διαθέτει περίσσεια χωρητικότητα στην ενσωματωμένη μνήμη της και μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών προβολής, λειτουργία «auto image touch-up» και έξοδο HD. Η μνήμη σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε μέχρι και 4.000 εικόνες (εξαρτάται από το μοντέλο), αρκετές για τις αγαπημένες στιγμές μιας ολόκληρης ζωής. Υπάρχει και μια μεγάλη ποικιλία για να επιλέξετε τον τρόπο προβολής των εικόνων σας και να αναδείξετε όσο το δυνατόν περισσότερο τη συλλογή των φωτογραφιών σας. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ειδικών προβολών, όπως ελκυστικές οθόνες με ρολόι ή ημερολόγιο.

Επίσης είναι πολύ εύκολο να βρείτε τη σωστή φωτογραφία από όλες αυτές που έχετε αποθηκεύσει στην μνήμη της κορνίζας. Υπάρχουν έξυπνες λειτουργίες αναζήτησης, οι οποίες σας επιτρέπουν να ψάχνετε γρήγορα μέσα στη συλλογή των φωτογραφιών σας, ενώ η λειτουργία εντοπισμού προσώπου (Face Detection) αναγνωρίζει φωτογραφίες ενηλίκων ή παιδιών και πραγματοποιεί μικρορυθμίσεις στην έκθεση, ώστε τα πρόσωπα να είναι φωτεινά και καθαρά με φυσικές, ισορροπημένες αποχρώσεις επιδερμίδας.

Σχετικά με τα βραβεία TIPA

Η TIPA (Technical Image Press Association) ιδρύθηκε το 1991 ως μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική ένωση Ευρωπαϊκών περιοδικών φωτογραφίας και επεξεργασίας εικόνας. Με 27 μέλη από 11 χώρες, η TIPA αποτελεί τη μεγαλύτερη ένωση φωτογραφικού τύπου στην Ευρώπη, με τη μεγαλύτερη επιρροή. Κάθε χρόνο, οι συντάκτες των περιοδικών-μελών της ένωσης ψηφίζουν για τα «Καλύτερα προϊόντα φωτογραφίας και απεικόνισης στην Ευρώπη», λαμβάνοντας υπόψη τους την καινοτομία, την εργονομία σε σχέση με τη σχεδίαση, την ευκολία στη χρήση και τις επιδόσεις σε σχέση με την τιμή. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.tipa.org

- τέλος δελτίου τύπου -

Σύντομο Προφίλ: SONY HELLAS
Η Sony Hellas Α.Ε.Ε., θυγατρική εταιρία της Sony Corporation, ιδρύθηκε στις 13 Ιανουαρίου 1992 και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου. Η Sony Hellas διαθέτει στην ελληνική αγορά καταναλωτικά και επαγγελματικά προϊόντα εικόνας και ήχου.

Στη γκάμα των καταναλωτικών προϊόντων περιλαμβάνονται τηλεοράσεις, βιντεοκάμερες, DVD, οικιακά βίντεο, ηχητικά στερεοφωνικά συστήματα, στερεοφωνικά αυτοκινήτου, μαγνητικά μέσα αποθήκευσης και μπαταρίες. Το Νοέμβριο του 1995 ξεκίνησε η λειτουργία του Τμήματος Playstation το οποίο διαθέτει στην ελληνική αγορά την διάσημη παιχνιδομηχανή της Sony -Playstation- αλλά και το σχετικό software. Από τον Απρίλιο του 1997 η Sony Hellas διαθέτει πλέον στην Ελλάδα και τα περιφερειακά της Sony για ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τα επαγγελματικά προϊόντα διατίθενται από το Τμήμα Επαγγελματικών Προϊόντων, το οποίο δημιουργήθηκε το 1993 και λειτουργεί ως Τμήμα της SONY Broadcast & Professional Europe. Το Τμήμα, είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9002 από την TUV ΕΛΛΑΣ (RWTUV) AE., και τα προϊόντα που προσφέρει χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, ανάλογα με την εφαρμογή τους. Στην πρώτη κατηγορία, ανήκουν προϊόντα που απευθύνονται στον ευρύτερο ραδιοτηλεοπτικό χώρο, ενώ στη δεύτερη, προϊόντα επαγγελματικών και βιομηχανικών εφαρμογών. Όλα τα επαγγελματικά προϊόντα SONY καλύπτουν αποτελεσματικά τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για επαγγελματικές εφαρμογές που συνδυάζουν την υψηλή τεχνολογία, την ποιότητα και την ανταγωνιστική τιμή.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αναλυτική online παρουσίαση της εταιρίας/οργανισμού SONY HELLAS στο ePR.gr.

προσθέστε αυτό το δελτίο τύπου στις ακόλουθες ιστοσελίδες:
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Bobit


Είσοδος Μέλους
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός Πρόσβασης:
    Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν είστε ακόμα μέλος;
Δωρεάν Εγγραφή Μέλους
Είστε Δημοσιογράφος;
Γίνετε Press Member δωρεάν!

Μάθετε περισσότερα για το ePR.gr
Μάθετε πως να χρησιμοποιήσετε το ePR.gr για να δημοσιεύετε τα δελτία τύπου σας!
Συγκριτικός πίνακας με τα επίπεδα συνδρομών για εταιρίες/οργανισμούς στο ePR.gr
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ)
Σύντομη παρουσίαση του ePR.gr σε μορφή PDF


Αναζήτηση στο ePR.gr
Δελτία Τύπου Εταιρίες Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Ετήσιο Ημερολόγιο >>

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εξαγορά της Hostingservices.gr από την TopHost.gr
TOPHOST
07-06-2013 07:40
Βάση Ντους Perspective – Ευέλικτο και προσιτό Design
TEUCO GUZZINI
14-05-2012 05:07
Πράσινος Γάμος και Αρωματικά Φυτικά Κεριά Σόγιας:
NIMBUS CANDLES
14-04-2011 08:08
Έκθεση Πολιτικής: Επισκόπηση των Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Πολιτικών και καλών Πρακτικών για την Προώθηση της Γυναικείας βΕπιχειρηματικότητας στην Ευρώπη
ΜΙΛΗΤΟΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
28-02-2011 09:45
Νέα αρωματικά έλαια & νέο αρωματικό φυτικό προϊόν: Ταξιδιωτικό Κερί Σόγιας
NIMBUS CANDLES
06-01-2011 12:10

Google
Ταυτότητα | Συχνές Ερωτήσεις | Υπηρεσίες | Διαφήμιση | Συνεργάτες | Όροι Χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Αναδημοσίευση Περιεχομένου | Επικοινωνία
Πακέτα Business Account | Εγγραφή Μέλους | Εγγραφή Press Member

© 2006-2010 by Contact Solutions
ePR.gr: Δωρεάν Υπηρεσία Δημοσίευσης Δελτίων Τύπου, Ανακοινώσεων και Εκδηλώσεων
Την ευθύνη για το περιεχόμενο του ePR.gr έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη του και οι πιστοποιημένες εταιρίες/οργανισμοί.
Το ePR.gr δεν επεμβαίνει στο περιεχόμενο τους, διατηρεί όμως το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής περιεχομένου που αντίκειται στους όρους χρήσης της υπηρεσίας.