ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Εναρξη Λειτουργίας του νέου Υβριδικού Φίλτρου στο εργοστάσιο Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής - Εγκαίνια από τον Νομάρχη Μαγνησίας - ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝ. ΓΕΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ
ePR.gr - Υπηρεσία Δημοσίευσης Δελτίων Τύπου και Εκδηλώσεων
Έκδοση 2.0 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ | ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | ΕΤΑΙΡΙΕΣ/ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ | ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ | ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ | ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ | RSS

Κατηγορίες Δραστηριότητας
Αθλητισμός
Αυτοδιοίκηση - Τοπικά
Αυτοκίνηση - Μεταφορές
Βιομηχανία
Διάφορα
Εκπαίδευση - Εργασία
Κατασκευές - Real Estate
Κοινωνία
Κράτος - Δημόσιοι Φορείς
Λιανικό-Χονδρικό Εμπόριο
Οικονομία - Χρήμα
Πολιτική - Κόμματα
Πολιτισμός - Τέχνες
Τεχνολογία
Τουρισμός - Ναυτιλία
Υγεία
Υπηρεσίες
Ψυχαγωγία
Θεματικές Ενότητες
Ανθρώπινο Δυναμικό
Διακρίσεις & Βραβεία
Διάφορα
Εκδηλώσεις
Ερευνες & Μελέτες
Νέα Προϊόντα & Υπηρεσίες
Συμμετοχές/Εξαγορές
Συνεργασίες
ΧΑ: Ανακοινώσεις προς ΧΑ
ΧΑ: Αποτελέσματα Εταιρειών
ΧΑ: Γενικές Συνελεύσεις
ΧΑ: Εταιρικές Πράξεις
ΧΑ: Μεταβολές Ποσοστών
Χορηγίες/Διαφημίσεις
Εταιρίες/Οργανισμοί
Αλφαβητικός Κατάλογος
Ανά Δραστηριότητα
Εισηγμένες στο ΧΑ
Αρχείο
Δελτίων Τύπου
ΕκδηλώσεωνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝ. ΓΕΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝRSS Feed Δελτίων Τύπου Εταιρίας / Οργανισμού

Εναρξη Λειτουργίας του νέου Υβριδικού Φίλτρου στο εργοστάσιο Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής - Εγκαίνια από τον Νομάρχη Μαγνησίας

Ημερομηνία Δημοσίευσης: Τετάρτη, 1 Απριλίου 2009 - 04:33

Θεματική Ενότητα: Νέα Προϊόντα & Υπηρεσίες

Εκτυπώστε το Στείλτε το με email Φυλάξτε το Αρχείο PDF

Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου υβριδικού φίλτρου της μονάδας Κ1 του εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Νομάρχη Μαγνησίας, Απόστολου Παπατόλια.

Στην εκδήλωση, που περιελάμβανε επίσκεψη στους χώρους του εργοστασίου και επίδειξη της λειτουργίας του νέου υβριδικού φίλτρου από τη διοικητική ομάδα του εργοστασίου, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντινομάρχες, Νατάσα Οικονόμου, Νικόλαος Ντίτορας και Ηλίας Ξηρακιάς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, Pierre Deleplanque.

Η επένδυση για την εγκατάσταση υβριδικού φίλτρου στη μονάδα Κ1, ύψους 3 εκατ. ευρώ, είναι το πρώτο από τα τρία συνολικά έργα εγκατάστασης υβριδικών φίλτρων στο εργοστάσιο Βόλου. Ξεκινώντας από τη μονάδα Κ1, στην οποία αναλογεί το ήμισυ της συνολικής παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου, τα υβριδικά φίλτρα αναμένεται να ελαχιστοποιήσουν τις εκπομπές σκόνης σε τιμές μικρότερες των 10 mg/Nm3 (από <30 mg/Nm3 σε κανονική λειτουργία), καλύπτοντας απαιτήσεις κατά πολύ υψηλότερες των σημερινών προδιαγραφών για τη βιομηχανία.

Το υβριδικό φίλτρο αποτελείται από μία διάταξη ηλεκτροστατικών φίλτρων και σακκόφιλτρων και συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο τεχνολογιών για τη μείωση των εκπομπών σκόνης. Επιπλέον, χάρη στην υβριδική τεχνολογία, η απόδοσή του είναι ανεξάρτητη των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας του αερίου ρεύματος, που φιλτράρει και δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες (πχ πτώση τάσης) ή παραγωγικές ανωμαλίες της μονάδας.

Η εγκατάσταση και λειτουργία των τριών υβριδικών φίλτρων αποτελούν μέρος του Σχεδίου Δράσης 2007-15 για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του εργοστασίου Βόλου της ΑΓΕΤ Ηρακλής, ενός μακροπρόθεσμου προγράμματος ανταπόκρισης του εργοστασίου σε μείζονα ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως έργα και δράσεις για τον περιορισμό των εκπομπών σκόνης και της χαμηλής ρύπανσης, τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου άνθρακα, τη διατήρηση φυσικών πόρων, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο 2008 χρησιμοποιείται βιομάζα στο εργοστάσιο και από τον Ιανουάριο 2009, ξεκίνησε η χρήση φυσικού αερίου με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη σταδιακή υποκατάσταση ορυκτών καυσίμων.

«Σήμερα υλοποιούμε άλλο ένα σημαντικό έργο και αποδεικνύουμε έμπρακτα και με συνέπεια τη δέσμευσή μας απέναντι στην τοπική κοινωνία του Βόλου και την ικανοποίηση των προσδοκιών της» δήλωσε ο διευθυντής του εργοστασίου, κ. Κώστας Γιάνναρος.

«Θα συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση, καθώς η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος, ο διάλογος και ο αμοιβαίος σεβασμός στη σχέση μας με την περιοχή, η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων είναι βασικές προτεραιότητες για την επιτυχή λειτουργία μας σύγχρονης επιχείρησης και ένα πιο αειφόρο μέλλον».

- τέλος δελτίου τύπου -

Σύντομο Προφίλ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝ. ΓΕΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ
Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου Lafarge, διαθέτει 3 εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου στην Ελλάδα: το Εργοστάσιο Βόλου που είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Ευρώπη, το Εργοστάσιο Μηλακίου και το Εργοστάσιο Χαλκίδας. Η συνολική παραγωγική δυνατότητα του Ομίλου φθάνει τα 9,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως, γεγονός που τον καθιστά το μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο Όμιλος διαθέτει μία σειρά θυγατρικών εταιριών οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους παραγωγής και εμπορίας σκυροδέματος και αδρανών υλικών (Lafarge Beton), κατασκευής και ανέγερσης μεταλλικών κατασκευών, βιομηχανικών αυτοματισμών και ελέγχου συστημάτων παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης.
Ο Όμιλος Lafarge κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στα Δομικά Υλικά και απασχολεί 77.000 υπαλλήλους σε 75 χώρες. Ο Όμιλος κατέχει κυρίαρχες θέσεις και στους 4 Τομείς Δραστηριότητάς του: Τσιμέντο, Αδρανή Υλικά & Έτοιμο Σκυρόδεμα, Υλικά Στεγών και Γύψο. Το 2002, η Lafarge πραγματοποίησε πωλήσεις 14,6 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την αναλυτική online παρουσίαση της εταιρίας/οργανισμού ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΝΩΝ. ΓΕΝ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ στο ePR.gr.

προσθέστε αυτό το δελτίο τύπου στις ακόλουθες ιστοσελίδες:
Delicious Digg reddit Facebook StumbleUpon Bobit


Είσοδος Μέλους
Όνομα Χρήστη:

Κωδικός Πρόσβασης:
    Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν είστε ακόμα μέλος;
Δωρεάν Εγγραφή Μέλους
Είστε Δημοσιογράφος;
Γίνετε Press Member δωρεάν!

Μάθετε περισσότερα για το ePR.gr
Μάθετε πως να χρησιμοποιήσετε το ePR.gr για να δημοσιεύετε τα δελτία τύπου σας!
Συγκριτικός πίνακας με τα επίπεδα συνδρομών για εταιρίες/οργανισμούς στο ePR.gr
Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις (FAQ)
Σύντομη παρουσίαση του ePR.gr σε μορφή PDF


Αναζήτηση στο ePR.gr
Δελτία Τύπου Εταιρίες Εκδηλώσεις

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων
Ετήσιο Ημερολόγιο >>

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εξαγορά της Hostingservices.gr από την TopHost.gr
TOPHOST
07-06-2013 07:40
Βάση Ντους Perspective – Ευέλικτο και προσιτό Design
TEUCO GUZZINI
14-05-2012 05:07
Πράσινος Γάμος και Αρωματικά Φυτικά Κεριά Σόγιας:
NIMBUS CANDLES
14-04-2011 08:08
Έκθεση Πολιτικής: Επισκόπηση των Σύγχρονων Ευρωπαϊκών Πολιτικών και καλών Πρακτικών για την Προώθηση της Γυναικείας βΕπιχειρηματικότητας στην Ευρώπη
ΜΙΛΗΤΟΣ ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
28-02-2011 09:45
Νέα αρωματικά έλαια & νέο αρωματικό φυτικό προϊόν: Ταξιδιωτικό Κερί Σόγιας
NIMBUS CANDLES
06-01-2011 12:10

Google
Ταυτότητα | Συχνές Ερωτήσεις | Υπηρεσίες | Διαφήμιση | Συνεργάτες | Όροι Χρήσης | Προσωπικά Δεδομένα | Αναδημοσίευση Περιεχομένου | Επικοινωνία
Πακέτα Business Account | Εγγραφή Μέλους | Εγγραφή Press Member

© 2006-2010 by Contact Solutions
ePR.gr: Δωρεάν Υπηρεσία Δημοσίευσης Δελτίων Τύπου, Ανακοινώσεων και Εκδηλώσεων
Την ευθύνη για το περιεχόμενο του ePR.gr έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη του και οι πιστοποιημένες εταιρίες/οργανισμοί.
Το ePR.gr δεν επεμβαίνει στο περιεχόμενο τους, διατηρεί όμως το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής περιεχομένου που αντίκειται στους όρους χρήσης της υπηρεσίας.